نحوه چسب زدن بعد از عمل بینی

چسب زدن بینی یکی از اقدامات لازم بعد از عمل بینی میباشد. چسب علاوه بر اینکه به فرمدهی بینی کمک میکند، جنبه دارویی هم دارد و در کاهش تورم بینی، بهبود سریعتر مؤثرتر میباشد. چسب زدن بینی، یک کار اصولی است و مراحل خاصی دارد که لازم است حتماً ابتدا توسط پزشک انجام شود و بیمار هم آموزش ببیند. بعد از اینکه بیمار به طور کامل یاد گرفت خودش میتواند این کار را انجام دهد. این کار اگر درست نشود در فرمدهی نهایی بینی، تأثیر منفی خواهد داشت.
در مقاله قبلی، فواید و نکات لازم در چسب زدن بعد از عمل زیبایی بینی، به فواید چسب زدن اشاره شده است. پیشنهاد میکنم قبل از مطالعه مقاله فعلی، مقاله قبلی را مطالعه کنید.

نحوه چسب زدن بینی بعد از عمل بینی
هر پزشکی شیوه خاص خودش را در چسب زدن دارد و شما بهتر است طبق توصیه پزشک خودتان عمل کنید. روشی که در ادامه توضیح داده میشود مطابق با روشهای معمول است که همه جا رواج دارد.
مرحله اول: چسب مناسب انتخاب کنید
بعد از عمل بینی از چسب خاصی استفاده میشود. معمولاً چسبی که بعد از عمل زیبایی بینی استفاده میشود، چسب 3M Micropore میباشد. این چسب پهنایی به اندازه 1 سانتی متر دارد ( به صورت دقیقتر 12.5 میلی متر). از مراکز دارویی میتوانید این چسب را تهیه کنید. فقط مراقب باشید که تقلبی نباشد چرا که در صورت اصل نبودن و نامناسب بودن جنس چسب، ممکن است تورم بینی شدیدتر شود یا حتی پوست را از بین ببرد. در ابتدای دوران نقاهت، پوست بینی بسیار حساس است و هر گونه سهل انگاری میتواند زیبایی و سلامتی را به خطر اندازد.
مرحله دوم: صورت خود را بشویید
قبل از شستشوی صورت، ابتدا پوست و محل چسب کهنه را خیس کرده و 5 دقیقه بگذارید بماند. چون باید چسب قبلی نرم شود و به آسانی از پوست جدا گردد و پوست بینی کشیده نشود وگرنه با دستان خودتان بینی خود را خراب میکنید. حتی میتوانید استحمام کنید و مثل همیشه سر و صورت خود را بشویید. اگر هم نمیخواهید حمام روید میتوانید فقط صورتتان را بشویید. مهم این است که پوست بینی شسته و تمیز شود. پیشنهاد میکنیم زیر آب گرم و آب و صابون چسب را مالش دهید تا به راحتی جدا شود.

بعد از اینکه چسب نرم شد، به آرامی آن را از پوست بینی جدا کنید. سپس صورت خود را با آب و صابون بشویید. بعد از شستشو بگذارید با استفاده از یک حوله نرم، به روش گذاشتن و برداشتن آب اضافی را از پوست بزدایید. 5 الی 10 دقیقه صبر کنید تا پوست صورت و بینی کاملاً خشک شود. بعد از خشک شدن، پوست بینی را با پد الکل طبی یا پنبه آغشته به الکل، ضد عفونی کنید. ممکن است بعضی از بیماران به توصیه پزشک خود، لازم باشد پماد یا کرم خاصی به پوست بمالند که بعد از مالیدن کرم یا پماد باید به مدت حداقل نیم ساعت صبر کنند تا کامل جذب پوست گردد سپس از چسب جدید استفاده کنند. توجه کنید که نباید پماد یا کرم را شست.
مرحله سوم: چسبها را به ابعاد موردنیاز برش دهید.
چسبها را به دو حالت و در تعداد مورد نیاز برش دهید:
6 الی 8 قطعه چسب به ابعاد 3 الی 4 سانتی متر
2 قطعه چسب به ابعاد 10 الی 12 سانتی متر
هر کدام از این قطعات برای بخش خاصی از بینی استفاده خواهد شد. سپس برای مرحله بعد رو به روی آینه بایستید.
مرحله چهارم: چسب جدید را روی پوست بینی بزنید.
چسب زدن بینی شامل دو مرحله میشود: چسب زدن به نوک بینی و چسب زدن به پل بینی.
چسب زدن نوک بینی:
دو قطعه چسب بلند که طولشان 10 الی 12 سانتی متر بود را به صورت U شکل مانند تصویر زیر، روی نوک بینی بزنید طوری که وسط چسب دقیقاً به بالای نوک بینی بچسبد و در عین حال سوراخهای بینی را نپوشاند تا در تنفس اختلالی ایجاد نشود.ادامه نوار باید از کنار بینی به سمت بالا رود و لبههای نوار باید تا نزدیکی زیر چشم ادامه یابد. بعد از چسباندن، به آرامی روی آن را مالش دهید تا روی بینی تثبیت شود.

چسب زدن پل بینی:
بعد از چسباندن نوک بینی، نوبت به پل بینی میرسد. در این قسمت از قطعه چسبهای کوچکتر استفاده کنید. از پشت نوک بینی شروع کنید و به صورت عرضی چسبها روی پل بینی بزنید. تا زیر پیشانی ادامه دهید طوری که مقداری از هرکدام زیر دیگری قرار بگیرد. برای این کار به 4 الی 8 قطعه چسب نیاز است.
توجه کنید که برجستگی نوک بینی باید واضح و لخت باشد و هیچ چسبی نوک بینی را نپوشاند تا موجب افتادگی نوک بینی نگردد.

سپس با استفاده از قیچی، قسمت اضافی چسب را برش دهید.

ممکن است بعضی از پزشکان در هفتههای اول بعد از عمل بینی، اعم از رینوپلاستی یا غیر از آن، چسب را به صورت دو لایه بچسبانند و در ادامه روند درمانی، تبدیل به چسب یک لایه شود.
حتماً به پزشک خود مراجعه کنید تا با معاینه تشخیص دهد که بعد از گذشت سه هفته، چسب U شکل برایتان کافی است یا همچنان باید به طور کامل بینی را پوشاند.
نکته دیگر این است که بعضی از بیماران به چسب حساسیت دارند و ممکن است احساس خارش و سوزش داشته باشند. در این صورت پزشک خود را مطلع کنید تا درمان را سریعتر شروع کند.