ورم بینی بعد از عمل بینی

یکی از عارضه طبیعی بعد از عمل بینی ورم بینی است و تمامی افرادی که جراحی بینی داشتهاند این تجربه را سپری کردهاند. خیلی از افراد توقع دارند که بعد از عمل فوراً نتیجه نهایی را ببیند و در اجتماع حضور داشنه باشند. این اشتیاق، قابل درک است. میزان تورم و مدت زمان بهبودی آن از فردی به فرد دیگر، متفاوت است و شما بهتر است تشخیص دهید که جزء کدام دسته هستید؟ بسیار مهم است که درباره ورم بینی و علت آن اطلاعات کافی داشته باشید و منطقی با آن کنار بیاید تا زمان بهبودی شما کاهش یابد.
برای افراد مهم است که بدانند مدت زمان ورم آنها چقدر طول میکشد و در این مدت چکار باید انجام دهند. میزان ورم و مدت زمان بهبودی آن در افراد مختلف متفاوت است. در اغلب موارد عمل زیبایی بینی میتوان نتیجه عمل رینوپلاستی را بعد از سه ماه مشاهده کرد در حالی که بعضی از افراد ممکن است تا یکسال ورم بینی داشته باشند. در این مدت زمان باید خیلی مراقب بود و با صبر و حوصله نکات بهداشتی و ایمنی را رعایت کنید. توصیههای پزشکتان را سر لوحه زندگی روزمره خود قرار دهید تا بدون مشکل این دوره را پشت سر بگذارید و چهرهای که آرزویش را داشتید ببینید.

علت ورم بینی بعد از عمل چیست؟
ورم بینی بعد از عمل اتفاقی طبیعی است. دو نوع ورم در بینی رخ میدهد. نوع اول به دلیل برشها و زخمهای جراحی همزمان با کبودی ایجاد میشود و در مدت زمان کوتاهی (حدوداً دوهفته) بهبود مییابد.
نوع دوم ورم بینی ناشی از تجمع مایعات بافتی است. برای عمل بینی در روش باز، لازم است که پوست برش بخورد و بالا برده شود. بعد از اتمام کار و ایجاد تغییرات در ساختار استخوان و غضروف، دوباره پوست را به روی استخوان باز میگردانند. بنابریان بین استخوان و پوست یک فضای خالی ایجاد میشود در این ناحیه خالی، مایعات بافتی تجمع میکنند و باعث تورم میشوند. بعد از گذشت یک سال این ورم به طور کامل رفع میگردد.
عوامل موثر در ورم بینی
ورم بینی بعد از عمل، یک فرآیند طبیعی است، البته در همه افراد به یک میزان اتفاق نمیافتد. بعضی از افراد ورم کمی را تجربه میکند و در مدت زمان کمتری هم بهبود مییابند. در مقابل بعضی از به ورم شدید دچار میشوند که تا یک سال طول میکشد بهبود یابد. ورم بینی به عوامل مختلفی بستگی دارد:
نوع بینی
نوع بینی در میزان تورم بینی تأثیر دارد. افرادی که بینی استخوانی دارند معمولاً به ورم کمتری دچارشده و زودتر خوب میشوند. در بینی استخوانی، بافت غضروفی قوی است و پوست نازک میباشد. اما در بینی گوشتی برعکس میباشد، بافت غضروفی نازک و ضعیف است و پوست هم ضخیم میباشد. معمولاً بعد از عمل بینی گوشتی ورم بیشتری در بینی دیده می شود و در مدت زمان طولانیتری بهبود مییابند.

مهارت جراح
شکی در این نیست که مهارت جراح چقدر در تغییرات بینی و عوارض آن دخیل میباشد. فرقی ندارد جراحی به روش باز یا بسته باشد، اگر هرکدام به درستی و حرفهای انجام نشود امکان دارد تورم بیش از اندازه شود.
میزان تغییرات بینی
هر چقدر تغییرات بیشتری بر بینی اعمال شود، احتمال دارد تورم شدیدتر باشد. اگر در جراحی استخوان شکسته شود یا پیوند غضروفی صورت گیرد، ورم بینی بعد از عمل بیشتر خواهد بود.
مراقبتهای بعد از عمل
اقدامات لازم بعد از عمل مانند ماساژ و چسب زدن باید تحت نظر پزشک انجام شود و انجام خودسرانه ان ممکن است عوارض ناخوشایندی به همراه داشته باشد که جز پشیمانی نتیجهای نخواهد داشت. حتما نحوه چسب زدن و ماساژ را نزد پزشک خود یاد بگیرید سپس خودتان اقدام کنید. پیشنهاد میکنم مقالههای مرتبطی که در این باره نوشته شدهاند را مطالعه کنید.
مراحل کاهش ورم بینی
ورم بینی در سه مرحله رخ میدهد:
مرحله اول: التهاب
این مرحله به مدت یک هفته الی 10 روز طول میکشد. در هفته اول بعد از عمل، ورم بینی بیشتر میشود و بیمار در بینی خود گرمی و داغی احساس میکند. در این مرحله زخمهای جراحی قرمز میشوند و حالت کبودی دارد. حتماً داروهایی که پزشکتان تجویز کرده مصرف کنید تا تورم کاهش یابد وگرنه ناحیه تورم عفونت خواهد کرد.

مرحله دوم: تکثیر
این مرحله تا شش هفته به طول میانجامد. در این مدت پوست شروع به کلاژن سازی در محل عمل میکند. در نتیجه محل زخمها و برشهای جراحی سفت و ضخیم میشوند. حساسیت درد کمتر میشود البته خارش و قلقلک در بینی وجود دارد. چسب بینی کمک میکند تا فضای بین استخوان و بینی ضخیمتر نشود و از تولید زیاد بافت کلاژن جلوگیری میکند.
مرحله سوم: ترمیم
این مرحله زمانبر است و معمولاً یک سال طول میکشد. در این مرحله ورم بینی فروکش میکند چون به مرور بافت کلاژن اضافی تجزیه میشود و پوست بینی به حالت نرمی و انعطاف پذیریاش باز میگردد. زخمهای برجسته بینی باریکتر شده و سفید رنگ میشوند. بعد از این مدت نتیجه و فرم نهایی بینی کاملاً مشخص است.
در این مقاله متوجه شدیم که علت تورم بینی چیست و چه عواملی در میزان آن دخیل هستند. همچنین فهمیدیم که چه مدت طول میکشد تا ورم بینی التیام یابد. در مقاله بعدی، راهکارهای کاهش تورم ارائه میشود. با ما همراه باشید.